Deel dit artikel:

Nieuws via Huize Muller Makelaars: Aanvragen Energielabel

U kunt zelf online een definitief energielabel aanvragen op www.energielabelvoorwoningen.nl. Hiervoor logt u in met uw DigiD, past u de woninggegevens aan en levert u digitaal bewijs aan (zoals een bouwtechnisch rapport, factuur of foto’s). Vervolgens selecteert u een erkend deskundige uit de lijst, die te vinden is op dezelfde website waar u uw aanvraag doet.

Controle energielabel door erkend deskundige
De erkend deskundige controleert de aanvraag voor het energielabel digitaal en komt dus niet thuis langs. Erkend deskundigen zijn professionals die al werkzaam zijn binnen dit vakgebied, zoals energieadviseurs, makelaars en bouwtechnici. Zij zijn opgeleid om te bepalen of de door u aangeleverde gegevens over het energielabel correct zijn. Na de goedkeuring van de aanvraag ontvangt u uw definitieve energielabel. Wanneer uw eigen NVM-makelaar is erkend, mag hij dit voor u doen. Dit energielabel wordt automatisch geregistreerd en is het energielabel dat u moet overhandigen bij verkoop, verhuur en oplevering van uw woning.

Tarief
Erkend deskundigen bepalen elk hun eigen tarief voor het controleren van een aanvraag. U kiest zelf een erkend deskundige en dus het tarief voor het controleren en registreren van uw energielabel. Een energielabel dat voor 2015 is opgesteld, blijft evenals het nieuwe energielabel 10 jaar geldig (vanaf opnamedatum).  

Let op: Zodra het energielabel definitief is, bent u wettelijk verplicht deze te tonen in alle advertenties en ook op funda. Informeer uw NVM-makelaar over het nieuwe energielabel, zodat deze het definitieve energielabel op funda kan tonen.

Voor uw vragen over het definitief energielabel en de aanvraag daarvan kunt u contact opnemen met de Informatie Rijksoverheid op telefoonnummer 1400 of de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) op telefoonnummer 088 042 42 42. Als het niet lukt om online uw definitieve energielabel aan te vragen (bijvoorbeeld omdat u de woningeigenaar is overleden en u niet kunt inloggen met DigiD) dan kunt u contact opnemen met de helpdesk energielabel: telefoonnummer 0800-0808 of helpdesk@energielabel.nl.Bron: nvm.nl

Buiten kantooruren beschikbaar op 0622193396.