Deel dit artikel:

Nieuws via Huize Muller Makelaars: Energielabel vanaf 2015

U bent verplicht een definitief energielabel beschikbaar te stellen bij verkoop, nieuwe verhuur en oplevering van gebouwen aan de nieuwe woningeigenaar of huurder. 

Elke woningeigenaar die nog niet in het bezit was van een energielabel van zijn woning(en), heeft een voorlopig energielabel ontvangen. Het voorlopige energielabel is een letter van A tot en met G, waarvan A de zuinigste en G de minst zuinige klasse voorstelt. De toewijzing is gebaseerd op openbare gegevens over de woning(en), zoals het bouwjaar en woningtype. 

Het voorlopig energielabel is een indicatie van de energieprestatie van een woning. Aan de toewijzing van een voorlopig energielabel zijn verder geen consequenties verbonden.

Definitief energielabel
Om uw woning te mogen verkopen of verhuren heeft u een definitief energielabel nodig. Het definitieve energielabel wordt vastgesteld als u online de woninggegevens heeft aangepast, bewijsstukken heeft aangeleverd en als een erkend deskundige de gegevens op afstand heeft gecontroleerd. Een bewijsstuk kan bestaan uit een foto of een factuur van bijvoorbeeld uw cv-ketel.

De Inspectie Leefomgeving en Transport handhaaft de wet en kan zij indien nodig handhavingsinstrumenten variërend van een waarschuwing tot een boete inzetten indien er bij verkoop, nieuwe verhuur en oplevering van gebouwen geen definitief energielabel aanwezig is.

Bron: nvm.nl

Buiten kantooruren beschikbaar op 0622193396.