Deel dit artikel:

Nieuws via Huize Muller Makelaars: Groei economie sterker dan gedacht in eerste kwartaal

De Nederlandse economie is in het eerste kwartaal met 0,6 procent gegroeid ten opzichte van de laatste periode van 2014. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag op basis van een tweede raming.

Bij een eerdere schatting, medio mei, rolde er nog een groei uit van 0,4 procent.

Vooral de bedrijfsinvesteringen en de consumptie door huishoudens leverden een grotere bijdrage aan de groei dan eerder werd gedacht. Zo werd meer geld gestoken in gebouwen en infrastructuur en in machines en installaties. Ook de export is op basis van aanvullende gegevens over de handel in goederen en diensten naar boven bijgesteld.

Het beeld van de economie is volgens het CBS niet gewijzigd. De groei wordt steeds breder gedragen: zowel de investeringen als de consumptie en de export leveren een positieve bijdrage. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar komt de groei uit op 2,5 procent, tegen een eerder geraamde 2,4 procent.

De groeicijfers over de tweede helft van 2014 zijn eveneens licht naar boven bijgesteld. In het derde en vierde kwartaal nam de omvang van de Nederlandse economie met achtereenvolgens 0,4 en 0,9 procent toe, waar eerder 0,3 en 0,8 procent waren gemeld. De cijfers over de eerste twee periodes van vorig jaar zijn niet veranderd.

Bron: nvm.nl

Buiten kantooruren beschikbaar op 0622193396.