Deel dit artikel:

Controles parkeren Navolaan

Vanaf dinsdag 17 november gaan de boa’s (Buitengewoon Opsporings Ambtenaar) controleren op de regels voor het kort parkeren aan de vernieuwde Navolaan. Het betreft het gebied vanaf Theater Geert Teis tot aan de Babbelaer aan de Europalaan. De komende twee weken krijgen auto’s die er langer dan dertig minuten parkeren een waarschuwing. Na twee weken waarschuwen gaan de boa’s over tot het uitschrijven van boetes voor bestuurders die langer dan een half uur hun auto in het betreffende gebied parkeren. De parkeerplekken zijn aangelegd om klanten in het centrum de mogelijkheid te bieden om voor een snelle boodschap dichtbij de winkels te kunnen parkeren.

Wilt u iets ophalen of afhalen?

Dan kunt u gebruik maken van de flits parkeerplaatsen aan de Navolaan. Hier kunt u kort, maximaal 30 minuten, parkeren. Om de parkeerduur aan te geven kunt u gebruik maken van een zogenaamde blauwe kaart. Hierop kunt u de aankomsttijd van het parkeren instellen. Helaas zijn er op dit moment te veel auto’s die er langer dan 30 minuten parkeren. Hierdoor is er geen plek als u even snel een boodschap wilt doen. Daarom gaan de boa’s waarschuwingen uitdelen en als het nodig is na twee weken ook bekeuren.

Gratis parkeren in het hele centrum

U kunt in het hele centrum gratis parkeren. Maar: let u wel op de verschillende parkeerzones? Langs de nieuwe fietsstraat in de Navolaan vindt u flits parkeerplekken. Hier kunt u maximaal een half uur parkeren. Het is wel nodig om een blauwe kaart met uw aankomsttijd voor het raam in uw auto te leggen. Ook voor de parkeerzones waar u twee uur kunt parkeren is het nodig de blauwe kaart te gebruiken. Wilt u de hele dag parkeren? Dan zijn er ook ruim voldoende parkeerplekken om uw auto neer te zetten.

Bron: Gemeente Stadskanaal