Deel dit artikel:

Vind je energieadviseur voor het verkrijgen van een energielabel

Op de website ‘centraalregistertechniek.nl kan je nu via ‘Vind je vakbedrijf‘ zoeken naar een erkende energieadviseur die een energielabel kan bepalen voor jouw woning of bedrijfspand. Kies of je als particulier of als bedrijf op zoek bent naar een adviseur bij jou in de buurt.

Als je je huis of bedrijfspand verkoopt of verhuurt, dan moet je aan de koper of huurder laten zien welk energielabel jouw woning heeft. Is er nog geen geldig geregistreerd energielabel? Dan moet voor het huis (of het bedrijfspand) een nieuw energielabel worden aangevraagd bij een gecertificeerde energieadviseur. Dit zijn de certificaten die een energieadviseur nodig heeft voor het kunnen afgeven van een energielabel voor een woning:

  • BRL9500-01: Energie-index, bestaande woningen
  • BRL9500-05: Rapport Netto Warmtevraag woningen en woongebouwen
  • BRL9500-W: Energieprestatie woningen en woongebouwen basismethode
  • BRL9500-W: Energieprestatie woningen en woongebouwen detailmethode

Met een uitgebreid maatwerkadvies krijg je nog meer inzicht in welke maatregelen energiebesparing opleveren om het comfort in je woning te verhogen. Ook krijg je informatie over kosten, terugverdientijd en rendement. Zo’n advies heb je bijvoorbeeld nodig voor het mogelijk verkrijgen van subsidie. Kies in dit geval voor een EP-adviseur met een certificaat voor:

  • BRL9500-02: EP-maatwerkadvies bestaande woningen en woongebouwen

Je kunt een adviseur vinden in het Centraal Register Techniek. In dit register staan alle gecertificeerde vakbedrijven, waaronder alle namen van gecertificeerde bedrijven die een energielabel mogen afgeven. Voor het EP-label zijn twee soorten registraties: op bedrijvenniveau en op persoonsniveau. Een bedrijf moet gecertificeerd zijn en de vakmensen die voor het bedrijf werken moeten gekwalificeerd zijn. Ons register is een bedrijvenregister.

BRON: centraalregistertechniek.nl