Deel dit artikel:

Aardbevingsdossier

Sinds de jaren 60 wordt er gas gewonnen in het Noord-Nederland. De eerste aardbeving als gevolg van deze gaswinning vond plaats op 26 december 1986 nabij Assen. Er komt vooral aandacht voor de bevingen vanaf het moment van de aardbeving in Huizinge op 16 augustus 2012. Tientallen kilometers vanaf Huizinge zorgt deze zware beving voor schade aan panden. Het gaat om de zwaarste schok tot dan toe.

Het afdelingsbestuur van de NVM-afdeling Groningen heeft met enige regelmaat overleg gevoerd met de Nationaal Coördinator Groningen (NCG), Centrum Veilig Wonen (CVW) en de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG). Doorlopend wordt er contact gelegd met het Intituut Mijnbouwschade Groningen (IMG). Voor een goede afstemming van de koopovereenkomst op de leveringsakte zijn in 2017 tevens gesprekken gevoerd met de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.

In samenwerking met de juridische dienst van de NVM zijn er modelclausules opgesteld die leden kunnen gebruiken in de koopovereenkomsten. Mocht u uw woning verkopen, vraag uw NVM-makelaar dan naar de beschikbare clausules.

Op de volgende websites kunt u ook veel relevante informatie vinden:
www.schadedoormijnbouw.nl/
www.snn.nl/particulier

BRON: NVMGRONINGEN