Deel dit artikel:

Even voorstellen, onze makelaar Patrick Muller

“Elke woning die in de verkoop komt, wil ik succesvol verkopen”

 

Als geregistreerd makelaar komt Patrick bij veel mensen over de vloer voor een taxatie, een verkoopgesprek maar ook voor bezichtigingen. In de makelaardij is geen dag hetzelfde. Dat maakt dat hij zijn werk heel leuk vindt. Het leukst vindt Patrick toch wel het contact met mensen. Hen bijstaan en adviseren over een verkoop of een aankoop. Een hele dag op kantoor vindt hij minder leuk, maar ook die dagen horen erbij.

Succesvolle verkoop
“Als een woning volgens plan of voor meer geld wordt verkocht en de klant daar tevreden over praat naar anderen toe, is dat natuurlijk helemaal mooi. Ik vind het belangrijk dat hetgeen dat ik adviseer ook lukt. Daar gaan mensen op af. Als je ergens zelf niet achterstaat, dan verkoopt het ook niet.” De makelaar uit Stadskanaal weet dan ook heel goed wat er in de regio speelt.

“Voor de verkoper is het altijd heel spannend. Vaak denken mensen dat hun woning moeilijk is te verkopen voor relatief weinig geld. Als ik zeg wat ik denk dat het bedrag moet worden, vragen ze altijd: ‘weet je dat wel zeker?’. Om mijn prijs te onderbouwen, laat ik op mijn iPad relevante voorbeelden zien van vergelijkbare woningen die zijn verkocht. Dat geeft mensen een goed gevoel. Je moet ook goed kunnen uitleggen en onderbouwen. Via NVM krijgen ik veel data over reeds verkochte woningen, die bekijk en onderzoek ik. Ik vind het belangrijk dat elke woning succesvol wordt verkocht.”

Geregistreerd makelaar en taxateur

Sinds 1999 is Patrick werkzaam in de makelaardij. Nadat hij een aantal jaren in loondienst had gewerkt, werd het tijd voor een eigen makelaarskantoor. In 2005 openden de deuren van Huize Muller Makelaars en sloot Patrick zich aan bij de branchevereniging NVM. “Tegenwoordig mag iedereen zich makelaar noemen, maar om te taxeren moet je wel geregistreerd staan. Ik ben aangesloten bij NVM. Ook daarvoor moet je een diploma hebben en kunnen aantonen dat je goed bent in je vak. Jaarlijks volg ik trainingen om op de hoogte te blijven en het kantoor ondergaat periodiek een audit.”

Snelle verkoop
Op dit moment is er nog steeds veel animo naar woningen. “We hebben natuurlijk ook wel een andere tijd gehad”, vertelt Patrick. “In 2012/2013 had ik ongeveer 110 huizen in mijn portefeuille. Als een woning na vier à zes maanden was verkocht, zeiden mensen: ‘dat heb je vlot gedaan’. Dan had je gedurende het hele traject misschien vijf à zes kijkers. Dat kun je je nu niet meer voorstellen. Tegenwoordig hebben we tussen de vijf en de tien woningen in de verkoop staan en wel acht tot soms wel vijftien kijkers in één week voor één woning.”

“Het merendeel van de woningen, die we in de verkoop hebben staan, verkopen we binnen twee weken.”

Buiten kantooruren beschikbaar op 0622193396.